DIEREN EN HUN SPIRITUELE BETEKENIS

Dieren en hun spirituele betekenis: Live uitzending 4 oktober 2012 Dierendag!
René Nijenhuis van de Martin Gaus hondenschool komt vertellen over honden en hoe je ze kunt opvoeden. Medium Mireille verteld over de spirituele betekenis van dieren. En Wim Cremers belicht de eerste historie van Wereld dierendag in Limburg Allein.

DE BETEKENIS VAN DIEREN IN DE SPIRITUELE WERELD

Vraag jij jezelf wel eens af waarom je altijd dezelfde dieren ziet in je leven? Of waarom een bepaald dier je angst aanjaagt? Vandaag op dierendag staan we niet alleen stil bij de liefde voor dieren, maar ook de spirituele betekenis ervan. Medium Mireille weet er alles van en komt er ook uitgebreid over vertellen. Sinds kort is ze ook komende zondagen te zien bij Carlo & Irene Life4you.

Naar aanleiding van de TV Uitzending van TV Limburg op 04-11-214 heeft Mireille een lijst gemaakt met dieren en hun symboliek/spirituele betekenis.

Uiteraard mag dit gedeeld worden, mits de bron ©www.mediummmireille.nl duidelijk wordt genoemd.

Dieren algemeen

Dieren symboliseren de dierlijke kant van onze persoonlijkheid. Ieder dier heeft zijn eigen betekenis of beter gezegd zijn eigen kracht of gaven, net als wij mensen. Hoe kun je dieren en symbolieken toepassen op jezelf?

Stel, je zit in een bepaald proces, in een bepaalde situatie, wat enorme impact heeft in je groei. Dan komt het vaak voor, dat je in een bepaalde gedachte zit, en je komt ineens een bepaald dier heel opvallend tegen, of je komt een bepaald dier iedere keer opvallend tegen… Kijk dan eens naar de kenmerken van het dier, wat vertellen die kenmerken over jou en het proces waarin je verkeerd?

Ook komt het heel vaak voor dat je (deze;fde) dieren regelmatig in je dromen tegenkomt, dan kun je ook met de betekenissen van deze symbolieken werken.
Waar verkeer jij nu in, waar kom je het bepaalde dier tegen, wat verteld de locatie en omgeving waar je het dier tegenkomt over jouw proces. Gebruik symbolieken als een spiegel naar jezelf en jouw groeiprocessen. Denk ook eens aan de uitspraken, spreekwoorden, gezegdes en legendes/mythes waarin dieren worden benoemd!

Ook kun je gebruik maken van je eigen geboortekracht/totemdieren. In de terminologie-index kun je alle geboortekracht/totemdieren vinden, met de datum die bij jouw, geboortedatum hoort.

Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan: Een vos verliest wel zijn haren…. maar nooit zijn streken.

Bekijk ook de uitzending van TV Limburg voor een extra stukje uitleg! Klik hier!

 Adelaar:
De Adelaar symboliseert   de kracht en scherpte van de geest, deze staat voor de overview/helicopterview

Bij:
De bij heeft een spirituele connectie met de Godin Diana. Staat voor vrouwelijke strijdkracht en samenwerking, communicatie met de doden/overledenen, reïncarnatie, toekomstvoorspelling
Staat voor concentratie

Das:
Aarding, controle, passie,Slim, gestructureerd
Onafhankelijk, moedig Spirituele bescherming tegen donkere energieën
De das heeft een gebalanceerde agressie dat zich niet laat intimideren door anderen.

Duif :
Brengt vrede en liefde is begripvol en zachtaardig
Wordt gezien als een Spirituele boodschapper
Staat voor communicatie tussen de twee werelden

Eend:
Spirituele helper, gratie op wateren, water energie
Doorzien van emoties

Eekhoorn:
Rust tussen tijden van bewegen en niet bewegen,vermogen om puzzels makkelijk op te lossen
Ook staat de eekhoorn voor onderzoekend,  Verzamelt voor de toekomst, verandert snel van richting, balans in geven en nemen.
Let ook op want de eekhoorn is als symbool:Waarschuwend, ontdekkend,veranderlijk en vermijdt gevaar

Egel:
De egel staat voor wijsheid van vrouwelijke voorouders, Afweer tegen negativiteit
Levensgenieter en kennis der patronen van het weer.

Ekster:
Kijk naar het gedrag van de ekster! Hij staat voor: Onverzadigbare nieuwsgierigheid
Valt graag op in gedrag en uiterlijk, Sociaal en menslievend, speels kwajongens gedrag,waakzaam en brutaal, intelligent, verzamelaar van allerhande prullaria, geluksbrenger

Gans: De Gans als Geboortekrachtdier

Zie ook geboortekracht dieren/Totemdieren!

De gans staat voor:
kennis van de kracht der communicatie
Begeleid anderen bij ziekte
Blijheid en Beweging langs het zielenpad

Mensen die geboren zijn tussen 22 December en 20 Januari zijn Steenbok volgens de Westerse astrologie. Volgens de astrologie van Moeder Aarde is de Gans je Geboortekrachtdier en zal deze jou veel kunnen leren over je persoonlijke krachten.

In Herfst gaan de Ganzen trekken naar warmere oorden zodat ze voldoende voedsel houden en de juiste leefklimaat hebben.
Herfst is de tijd van terug trekken de dagen gaan langer worden en dit staat symbool voor het terug trekken in je innerlijke leven, balans op maken wat er buiten jou gebeurt en wat er binnen in jou gebeurt het zien en voelen van het totaal plaatje maar ook tijd voor vernieuwing. Ganzen komen weer terug in de Lente wat de tijd van bloei en geboorte is. Het oude laten we achter opzoek naar het nieuwe.
Ganzen reizen naar andere streken en oorden wat jou de kracht kan geven om het oude te laten en ruimte te maken voor het nieuwe.
Letterlijk opzoek naar nieuwe voeding.

Als je ziet hoe Ganzen trekken in een V-formatie waarin ze steeds van positie veranderden waardoor de vlucht makkelijker voor elkaar is, zal de samenwerking je niet ongemerkt blijven maar ook de zorg die de ganzen voor elkaar hebben. Wie achterin vliegt heeft het gemakkelijker dan de voorste Ganzen. Als totem wil dat zeggen dat een Gans zijn weg naar een doel makkelijk kan aanpassen en veranderen om alsnog zijn doel te behalen. Men heeft daar een oog voor. Samenwerken en zorg dragen voor anderen is niet vreemd voor een Ganzenmens. Men zegt ook dat Ganzen symbool staan voor vrouwelijke energie. Dat heeft o,a te maken met het zorgen voor elkaar wat ganzen doen.
Als er 1 gans gewond raakt binnen de groep dan blijft deze achter totdat deze is hersteld maar nooit alleen er gaan altijd aantal ganzen mee. Dit staat erg symbool voor de vrouwelijke energie.

Ganzen vliegen nooit lijnrecht voor elkaar waardoor zicht altijd vrij is. Als Ganzenmens ligt de kracht in het zien van het totaalplaatje waardoor de weg daarna toe ook makkelijker blijft dan alleen te focussen op stappen die je uiteindelijk naar het doel zullen brengen die je voor je ogen had. De lange vluchten die Ganzen maken kunnen ze niet zonder die enorme wilskracht en goede samenwerking iets wat je ook terug vind in de Ganzenmens. Wilskracht en volharding om hun doel te behalen.

Een Gans leeft veel op de grond maar ook in de lucht kan hij lange tijden doorbrengen. Een mooi symboliek de lucht staat voor het universum het geestelijke en de aarde staat voor de stoffelijke wereld.
Met deze kracht van de Gans kan men dus een sterke visie ontwikkeling in zowel de stoffelijke- als geestelijke wereld.

Als je aan een Gans denkt dan denk je aan al die prachtige Sprookjesverhalen die je als kind hoorde en waarin je meegenomen werd in een fantasiewereld. Een Gans als totem stimuleert je fantasiebeleving dan ook,maar helpt je ook om het magische te blijven zien en het goede in anderen. Ganzen kun je nu eenmaal niet meer losmaken van de sprookjesverhalen ze werden zo vaak benoemd.

Communiceren en vertellen van verhalen is waar de kracht van een Gans dan ook ligt en het zal je daarbij helpen.
Al eeuwenlang werden er Ganzenveren gebruikt voor schrijven van brieven en verhalen. Misschien een magisch idee om ze weer te gaan gebruiken voor het op schrijven van jou verhalen of het schrijven van nieuwe ideeën. Gebruik ze als een soort krachtvoorwerp bij bv het neerzetten van je dromen zodat ze terecht komen in het stoffelijke.

Ganzenveren kunnen ook voor vulsels gebruikt worden zoals matrassen en dekbedden. Er zijn verhalen dat wanneer men onder Ganzenveren slaapt de vruchtbaarheid zal toenemen vandaar dat de Gans ook symbool is voor vruchtbaarheid. Dit in combinatie met het feit dat ganzen hun hele leven lang monogaam zijn en een levenslange huwelijk hebben maakt dat iemand met een Gans als totem trouw en monogaam is en niet er voor kiest om zich in allerlei avonturen te storten. Jongen worden ook samen groot gebracht en beurtelings bij het nest gewaakt.

Een Gans is erg waakzaam en beschermend voor elkaar en dat zie je ook terug in een ganzenmens. Deze zal in begin gereserveerd zijn vertrouwen is er niet zomaar. Als laatste wil ik nog benoemen dat ganzen vegetarisch zijn misschien iets om over na te denken voor je eigen voedingswijze maar ook aardse voeding op het spirituele vlak verdiend een blik.

Wat als de Gans je opzoekt, hoe werk je met deze energie?
Ik blijf het keer op keer zeggen maar verdiep je in het dier wat je opzoekt bv in je dromen of dagelijks leven. Misschien zie je elke keer als je een boek openslaat of tv aan doet dezelfde ganzensoort. Ook verschillende soorten binnen 1 diersoort kan iets specifieks vertellen. Misschien net een ander karakter trek of een ander eetgewoonte.
Kijk naar je leven op het moment dat je voelt dat een Gans je iets wil vertellen.
Kijk je te rechtlijnig of te kortzichtig? Ben je te ongeduldig en wil je te snel je doel behalen? Zit je teveel in je denken en zou je meer mogen aarden? Ben je te individualistisch ingesteld? Kortom lees hierboven en schrijf alle vragen op die je daaruit kan halen en beantwoord deze zo eerlijk mogelijk!……Ik weet zeker dat jij je antwoord zal vinden waarbij de Gans je kan helpen.
Mocht je alsnog met vragen zitten over de wereld van Kracht of Totemdieren dan mag je altijd vragen stellen doormiddel van een consult.

Goudvink:

Vermogen om (familie) conflicten op te lossen
Kennis van waarde der veranderingen
Kennis van de kracht van de stem
Creëert balans in de omgang met anderen

Hagedis:
Verplaatst zich in andere werelden Ontkoppelt zich van egoïsme
Vermogen om terug te vinden wat kwijt geraakt is.
Heeft dromen onder controle en
Komt angst onder ogen

Kakkerlak:
De kakkerlak heeft de snelheid om te ontvluchten, beweegt voort door angsten en heeft begrip voor anderen maar ook de kennis van schaduw(en)

kat:

mysterie, magie,onafhankelijkheid, nieuwsgierigheid, onvoorspelbaarheid en genezende krachten. vaak bij verschillende culturen en geloofsovertuigingen afgebeeld met goden[in], oude Egypte Scandinavië, Hindotraditie, vaak voorkomend in sprookjes of als dienaar van heksen.

Kikker:
De Kikker bezingt en viert alle begin, staat voor geboorte en Wedergeboorte als herinnering aan alle voorgaande levens.
Ook is de kikker een schoonmaker(emotioneel en energetisch)staat voor transformatie
omdat het de kennis van emoties draagt
Konijn:
Ontvangt verborgen leringen en intuïtieve boodschappen
Snel denkend
Beweegt door angsten
Kracht vruchtbaarheid, overdag en nachts actief, samen met muis het meest gejaagde prooidier de natuur compenseert dit door een geweldige vruchtbaarheid. Oeroud symbool voor seksualiteit en vruchtbaarheid. Manifestatie cylus van 28 dagen, dat is gebaseerd op de aantal dagen die jonge konijntes verzorgd woorden tot zij zelfstandig zijn. konijnen hippen en springen beweging in het leven van mensen met deze totem zullen vaak eenzelfde patroon vertonen en geen gestaag stap-voor-stap karakter hebben. Het zal veelal een cyclus van een maan [28 dagen] volgen.
zij bezitten en fantastische verdedigingsmechanisme, zegraven daarvoor een ondiepe kom in de aarde of het gras. die aan de voor-en achterzijde open is, zodat ze indien nodig kunnen ontsnappen, konijnmesen zouden evenzo op alle eventualiteiten voorbereid moeten zijn. het verschijnen van konijn kan betekenen dat man beter moet plannen of waarneer man al bezig is nog eens goed moet controleren, zodat man niet voor verrassingen komt te staan. konijnen zijn meesters in het vermijden dat zij gezien woorden, ze kunnen bevriezen en volmaakt stilhouden. Zij beseffen dat veel roofdieren op grote afstand beweging kunnen bespeuren. als je in de een of andere vorm van competitie verwikkeld dan is het belangrijk dat de zetten goed gecamoufleerd woorden. Konijnen kunnen zich voorts op slag omdraaien en razendsnel uit de voeten maken. uit absolute stilstand over te schakelen op grote snelheid is dan ook een kunst waarin iedereen met deze totem zich zou moeten bekwamen. man zult er succesvoller door zij in wat man doet en kunnen profiteren van kansen die wellicht  heel kort geboden worden. Konijnen zijn vegetariërs, daarom ook zeker voedingspatronen onder de loep nemen. ook het konijn in het Chinese horoscoop studeren.

Kraai 
De kraai is de schaduwgids en brengt zielen van het donker naar het licht
ook Heeft de kraai het vermogen om te bewegen in de ruimte en tijd en vereert voorouders.
De Kraai werkt zonder vrees in het donker en beweegt zich vrijelijk in elke situatie
Draagt het besef en kennis van ethiek en heeft het vermogen van vorm te veranderen.

Kwal:
De kwal is erg gevoelig voor waterenergie en emoties.
Ook begrijpt de kwal dat drijven vaak beter is dan zwemmen gedurende vermoeiende emotionele tijden.
De kwal gebruikt zijn zachtaardigheid en vermogen om uit verstrikking te raken.

Kreeft
Symboliseert je gevoelens, beginnend bewustzijn. Binnen het Sjamanisme en zoals  bij de meeste Indianen, worden dieren gezien als totemdieren of krachtdieren. De geest van het dier staat hier centraal als de geestelijke leraar. Deze vorm van ‘magie’ kan worden gebruikt binnen rituelen of bij inzichtmeditatie. We beperken ons hier tot dieren die binnen Nederland in de vrije wildbaan voorkomen.

Leeuw
De leeuw staar symbool voor het ego en het zelfbewustzijn. De leeuw vertegenwoordigt ook zeker  een edelmoedig karakter, maar ook hartstocht, vooral in de kracht waar de ontwikkelde geest de wilde energie beteugelt!

Lieveheersbeestje
Het Lieveheersbeestje draagt het goud dat leidt naar het centrum van het universum
en naar vorige levens
Het lieveheersbeestje staat voor spirituele verlichting, dood en wedergeboorte

Lijster:
De Lijster gebruikt de kennis van uiterlijke kenmerken om het innerlijke te kunnen genezen
De Lijster leert door ervaring is nieuwsgierig, hoogmoedig, territoriaal, overwint angsten enstaat voor intelligentie.

Meeuw:
De meeuw is een spirituele boodschapper, is communicatief en staat voor verantwoordelijk gedrag en vriendschap en bezit de net als de adelaar de mogelijkheid om situaties vanaf hoge afstand te bezien.

Mier:
De Mier is geduldig, een planner en heeft veel energie voor werken. De Moer is een echte werker.
Ook leeft de mier in een commune en legt voorraad aan voor de toekomst.

Mol:
De mol is een bewaker van lagere regionen en heeft een sterke connectie met de energieën van de aarde, Kennis van kruiden, wortels, mineralen, zaden, rivieren en andere verborgenheden der aarde. Ook is de mol blind voor de wereld van materialisme, is gevoelig voor trillingen, heeft kennis van energieën en een heel natuurlijke liefde.

Muis:

De Muis examineert levenslessen, is verlegen, heeft kennis van details en ziet de dubbele betekenis van dingen.
De muis geeft begeleiding bij het contracteren, kan ongezien werken en staat voor stilte, onzichtbaarheden is onderzoekend.

Mug:
De Mug gebruikt water om te transformeren, creëert energie in zichzelf en controleert energie in één richting

Ooievaar: 
De ooievaar heeft alle aspecten van diversiteit, is onderzoekend, heeft zelfvertrouwen, een meervoudige balansen staat voor fatsoen.

Paard:
Het paar dis het symbool voor energie, actie, vitaliteit, levenskracht.
Pad
De pad heeft connectie tot verschillende staten van bewustzijn, is het symbool van de aarde, heeft een camouflerend gif, kan voorspoed veranderen en staat voor een lang leven.

Raaf:
De raaf geen angst opnieuw geboren worden, is bekwaam tot afbreken van dat wat opnieuw gevormd/vernieuwd moet worden. Ook is de raaf bekwaam om licht in de duisternis te vinden, heeft een moedige zelfreflectie en zelfwaarneming.
De Raaf is comfortabel met zichzelf, eert zijn voorouders, heeft een connectie met de bes.

De raaf staat voor veranderingen in het bewustzijn, een nieuw voorkomen en welsprekendheid.

Rat:
De rat staat voor een snelle productie en  leeft  ongezien. De rat is een knager, die nadat de voeding op is, verder gaat om elders nieuwe voeding te eten.
Verder staat de rat voor verdediging , intelligentie en is het een symbool voor welzijn.

Ree:
Een ree is zachtaardigheid in bewoording, gedachte en aanrakingen. Ook kan de ree goed luisteren, heeft  gratie en waardering voor de schoonheid van balans en bezit kennis van wat nodig is om te overleven.
Verder is een ree vrijgevig, staat voor opoffering voor hoger goed en heeft een connectie met de woud-Godin.
De ree staat voor alternatieve wegen om een doel na te streven.

Reiger:
de reiger staat voor alle aspecten van diversiteiten, verbindingen, is onderzoekend en vol zelfvertrouwen.
De reiger heeft vele gebalanceerde vaardigheden en is trots.

Roodborstje:
Het roodborstje maakt gebruik van de kracht van zingen, uit daarmee blijheid en het roodborstje bezit de wijsheid door verandering. Het roodborstje staat voor vruchtbaarheid en verjonging.  Het roodborstje wordt van oudsher beschouwd als een bijzondere vogel. Volgens een bepaalde legende haalde een roodborstje een doorn uit de krans van Christus aan het kruis. Hij prikte zich hierbij aan zijn borst waardoor deze rood kleurde en dit is altijd zo gebleven. Roodborstjes worden beschouwd als boodschappers van de geestelijke wereld. Tegenwoordig lijken de vele verhalen van roodborstjes die aan rouwende verschijnen, deze theorie te bevestigen.
Slak:
De slak heeft hecht aan het  belang  voort te blijven gaan, ziet de waarde van het leven op een spoor. Ook maakt de slak gebruik van langzame bewegingen om voordeel mee te doen en
ziet en erkent de waarde van de kracht van humor.

Specht:
De Specht heeft een diepe connectie met de aarde en ontdekt verborgen lagen.
De specht heeft kennis van ritme Cyclussen en patronen en waarschuwt!!!
De Specht staat voor profetie en heeft een associatie met donder,de drummer van de aarde.
De specht zal Blijven onderzoeken tot de waarheid boven tafel is.

Spin: 
De spin is een meester wever en weeft het web wever van het lot.
De spin staat voor wijsheid, creativiteit, Goddelijke inspiratie en vormverandering.
Verder staat de spin voor kennis van het patroon der illusie en vrouwelijke energie voor de creatieve kracht van het leven.

Spreeuw:
De Spreeuw staat voor het verlangen en manifesteert meerdere liefdes in een leven.
De Spreeuw heeft het vermogen om de kracht van het zingen te gebruiken en bezit alle aspecten van kleur.

Sprinkhaan:
De Sprinkhaan springt rond in ruimte en tijd en handelt in vertrouwen. De Spirnkhaan springt zonder te weten waar hij landt.
De Sprinkhaan staat voor astraal reizen, stapt over obstakels heen en maakt nieuwe stappen vooruit.
Ook bezit de sprinkhaan het vermogen om snel van carrière te veranderen.

Teek:
Een teek staat voor transmissie en manifestatie van ideeen, voor geduld en
heeft het  vermogen om warmte en beweging te gebruiken om te zien.
Ook is de teek zeer ingenieus.

Sfinx:
De Sfinxen symboliseren de raadsels en gevaren van het leven. Een sfinx, of een man met het hoofd van een jakhals staat symbool voor een idee en het geestelijke.

 

 Slang:
Een slangis hetsymbool voor wijsheid, vruchtbaarheid en levenskracht. Zij vertegenwoordigen de oerenergie van het onderbewuste. Ook staat zij voor genezing en medisch.

Uil:
Een uit staat voor (oer)oude wijsheid, geheimhouding, de magie van de maan en vrijheid.
Ook kun je een uil verbinden met stille en gecontroleerde bewegingen en heeft de uil het vermogen om door maskers heen te zien.
Een uil kan goed zien in het donker., maar let op de kleur van de ogen van de uil. Er zijn drie soorten uilen, een nachtuil, een daguil(oranjeogen) en dag uilen (gele ogen)
Uilen zijn boodschapper van voortekens en hebben het vermogen van vorm te veranderen.
Uilen hebben de link en verbinding tussen de onzichtbare (donkere)wereld en de wereld van het licht.  Een uil is comfortabel met zijn eigen schaduw.
De uil is het symbool voor wijsheid en de zoektocht naar kennis

Valk:
De Valk staat voor heling van de ziel! De valk begeleid zielen naar de zielenwereld  en is een echte vliegleraar. Ook is de valk dé acrobaat van het leven en controleert snelheid en beweging en heeft kennis van magie.

Vis:
De vis past zich aan in het water en staat voor kinderen, harmonie, regeneratie en liefde.
Ook staat de vis voor balans tussen geest en emotie.

Vleermuis:
De Vleermuis staat vanuit het sjamanisme voor dood en wedergeboorte, vernieuwende ideeën, transitie, initiatie. Ook ziet de vleermuis vorige levens en bezit het de kennis van lijden.
De Vleermuis maakt gebruik van geluidstrillingen en camouflage en onzichtbaarheid.
De vleermuis heeft het vermogen om ongezien te observeren.
Vlieg:
De vlieg staat voor overleven en heeft een “multi” gezichtsvermogen en het
vermogen om afval in waardevolle zaken om te zetten.
De vlieg staat voor transformatie.

Vlinder:
Eén van de mooiste dierensymbolieken en boodschappers op zielsniveau!
De vlinder bezit de kracht van een wervelwind, staat voor reïncarnatie, transformatie, mutatie en
magie.

Vlinders  symboliseren transformatie, zij beginnen hun leven als rupsen en lijken daarna dood te gaan in hun cocons, om vervolgens weer te voorschijn te komen als prachtige vlinder. De rups leert je, en daar lag je goed in de richting met je onrust, GEDULD,dat alles tot bloei komt als de tijd er rijp voor is en niet eerder. Een tijd van voorbereiding is het zoals ploegen, zaaien, groei en oogsten elkaar opvolgen.

‘Men’ zegt dat vlinders en vogels de boodschappers van boven zijn.

Wanneer een vlinder of vogel opvalt door zijn toch iets afwijkende gedrag weet je zeker dat deze zo’n boodschapper is. Dat is een gevoel. En misschien zou dat ook een ander dier kunnen zijn.

Een vlinder kan bijvoorbeeld een heel eind, ongewoon ver en vreemde routes volgend, met je meevliegen of zelfs op je schouder of hand komen zitten. Ook een vogel kan opvallend dichtbij je komen en daar blijven, zonder schijnbare angst.

Het blijft allemaal te maken hebben met interpretatie en hoe open jij ervoor staat.

Over de vlinder valt veel te zeggen. dromerigheid, vrolijkheid of gratie. Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool. Op een spiritueel niveau is de vlinder het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De vlinder staat ook symbool voor de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

De geest of spirit verwijst naar de Griekse naam voor vlinder “psyche” als het symbool voor de menselijke ziel.
-Zijn mythische betekenis is verbonden met de ziel van de overlevende op zoek naar reïncarnatie.
-Een vlinder is het symbool van: schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte of gedaanteverwisseling.
-Het is een positief symbool van verandering en onsterfelijkheid, en de uit ogenschijnlijke dood geboren schoonheid (zoals de levenloos lijkende cocon).

Vlo:
Een vlo staat voor metamorfose en gevoeligheid voor licht.
Verder heeft een vlo het vermogen om een geboorte te bewerkstelligen door het gebruik van licht, trilling en de variatie van de lucht componenten.

Vogels algemeen:

Symbool voor waarheid, kunst en voorspellende gaven

Symboliek Vogels:

Adelaar – moed en kracht
Arend – inspiratie, moed, heling, creativiteit
Duif – inspiratie, moederschap, voorspelling
Eend – welbehagen, bescherming
Ekster – intelligentie, magie, paranormaal vermogen
Gaai – vindingrijkheid, aanpassingsvermogen
Gans – reizen, zoektochten, ontwaken
Gier – dood, wedergeboorte, zuivering
Gierzwaluw – snelheid, behendigheid
Havik – paranormale visioenen, bescherming
IJsvogel – voorspoed, liefde
Kalkoen – moed en opoffering
Kardinaalvogel – vitaliteit, eigenliefde, waardering
Kolibrie – vreugde, vruchtbaarheid
Kraai – intelligentie, magie, strijdlust, voorspellingen
Kraanvogel – lang leven, creativiteit
Mees – waarachtigheid
Mus – overwinning, waardigheid, eigenwaarde
Pauw – zelfvertrouwen en schoonheid
Raaf – magie, schepping, besluitvaardigheid
Roodborstje – vruchtbaarheid, verjonging
Sialia – gelukkig zijn, geluk hebben
Specht – ritme, inzicht, helende liefde
Spreeuw – bescherming, hoop, hecht gezin, communicatie
Uil – wijsheid, voorspelling, heling, vruchtbaarheid
Winterkoninkje – stoutmoedigheid, vindingrijkheid
Witte duif – vrede en liefde
Zwaan – waarheid, schoonheid, zelfkennis

 

Vos:
Een vos kan van vorm veranderen, is slim heeft als vaardigheid observatie. Een vos is vooral listig en sluw, en heimelijk. De vos bezit een camouflage vaardigheid is vrouwelijk en moedig.
Onzichtbaarheid is een kenmerk van de natuur van de vos en heeft de mogelijkheid tot ongezien observeren, is volhardend. Al zou je het niet zeggen is de vos ook zachtaardig en vlot en snel.

Wesp:
De wesp staat voor het gebruik van vrouwelijke energie om te strijden, zusterschap, kennis van vrouwen groeperingen en leeft in commune. Als je de wesp mag tegenkomen let er dan op, of dat je een enkele wesp of meerdere wespen bij elkaar tegen komt op een ongewone plek.

 

Wolf:
De Wolf symboliseert de vrijheid, de wilde natuur de ongetemdheid.

DE WOLF ALS GEBOORTETOTEM…19 FEBRUARI EN 20 MAART

De Wolf als Geboortetotem.

Mensen die geboren zijn tussen 19 februari en 20  maart zijn Vissen volgens de Westerse astrologie. Volgens de astrologie van Moeder Aarde is de Wolf je Geboorte-krachtdier en zal deze jou veel kunnen leren over je persoonlijke krachten.

De wolf is van nature vriendelijk sociaal en zeer intelligent. Al worden de verhalen rondom een Wolf nog steeds negatief neergezet toch heeft een Wolf van nature uit niet de drang om een mens aan te vallen of te gaan vechten.

Een Wolf leeft sterk volgens regels van hiërarchie. Elke wolf heeft een eigen plek en functie binnen de groep. Er is diepe respect voor de sterkere en ervaren Wolven binnen de roedel zoals het alfa mannetje en vrouwtje. Door de sterke regels die gevolgd worden is een Wolf ritualistisch ingesteld . Als Wolvenmens zul je dit stuk terug zien komen in je leven.

Wolven vechten niet snel of onnodig en zullen het liever vermijden dan opzoeken. Maar als het niet vermeden kan worden zal een Wolf een goede en sterke vechter zijn.

Wolven hebben een brede communicatiesysteem waarbij gebruik van lichaamstaal en stem heel belangrijk zijn. Elk geluid blik of andere vorm van lichaamstaal heeft een duidelijke betekenis en deze worden binnen de roedel ook met respect gevolgd. Een Wolf leert vanaf kleins af  tijdens de opvoeding deze taal hierbij is de groep betrokken dus niet alleen de ouders. Het gezicht van een Wolf kent vele verschillende blikken die elk een eigen betekenis hebben. Ook de staart vormt een belangrijk onderdeel in communicatie bij Wolven. Daarnaast hebben Wolven nog verschillende manieren van huilen wat ook een belangrijk communicatiemiddel is. Hiermee kan men andere leden van de groep roepen of lokaliseren. Het kan ook een vorm van begroeten of zelfs een afbakening van hun territoria zijn.

Één bepaalde blik of een grom, houding van de staart of bepaalde manier van huilen kan al genoeg zijn om de dominantie te laten zien waardoor het meestal niet tot een gevecht zal komen en de plekken binnen de groep duidelijk blijft en daardoor harmonie blijft bestaan.

Daarnaast heeft de Wolf sterke zintuigen waar vooral de reuk belangrijk is. Deze is vele malen scherper als die van een mens. Ook voor het gehoor geld dat. Tijdens het Jagen worden vooral de geur en het gehoor gebruikt. Daarnaast bezit de Wolf een groot intellect vermogen.

Als je dit bovenstaande leest zul je vele eigenschappen terug vinden in jezelf. Het medicijn wat een Wolf je geeft is het leren luisteren naar lichaamstaal en gezichtuitdrukkingen om je heen hier ligt je sterke eigenschap, waarschijnlijk zal je dit al automatisch doen en daardoor kunnen reageren op situaties zonder dat er verbaal gecommuniceerd word. Omdat een Wolf vele manieren gebruikt om te communiceren zie je dat ook terug in jou leven en aanleg hebben voor o.a paranormale vaardigheden.. Intuïtie zal sterk ontwikkeld zijn en de medicijn van de Wolf kan je helpen om deze te leren gebruiken en je zo behoeden van misstappen in het leven. leren luisteren naar je innerlijke gedachten. Daarnaast kan een Wolf je ook leren hoe jij je verbale communicatie kunt versterken met bepaalde lichaamshouding. Ook leer je met het Wolvenmedicijn duidelijk je eigen kracht te ontdekken en deze te vertrouwen zonder jezelf te hoeven bewijzen naar anderen want Wolven hebben zeer zeker geen drang om te bewijzen hoe krachtig ze zijn. Door ervaringen met anderen leer je waar je staat tot jezelf maar ook in de maatschappij en hier een balans te vinden tussen gezag en democratie. Een Wolf kan je leren doormiddel van orde en regels en rituelen, harmonie te scheppen in je leven.

Ervaring en Wijsheid is waar een Wolf voor staat en waar je ook respect mee verdiend. Als Wolvenmens zal je van nature een teacher zijn en jou ervaringen over kunnen brengen.

Daarnaast is een Wolvenmens net zoals de Wolf zelf een echte familiemens.

De Roedel staat altijd nummer 1 bij de Wolf en dat geld ook als Wolvenmens.

Een alfa mannetje en vrouwtje blijven hun hele leven bij elkaar. Als je dit vertaald naar jou leven zul je merken dat je geen type bent die van de één in andere relatie springt en erg trouw in de liefde zult zijn. Ook zal je alles op alles zitten om harmonie binnen de familie te houden.

Een Wolf kan je ook wat vertellen over eetgewoontes ze eten namelijk alles op wat ze vangen en proppen zich daarmee helemaal vol. Dat kan jou zeggen dat je gebruik moet maken van alles wat op je pad komt en niks moet verspillen.

Kortom een Wolf als krachtdier kan je in vertellen dat leven volgens intuïtie, harmonie regels, rituelen, discipline en wijsheid ware vrijheid in je leven kan brengen. Bestudeer de Wolf en kijk welke eigenschappen en leefwijze je kunt toepassen.

Misschien geef je niet genoeg je grenzen aan en laat je over je heen lopen. Of heerst er chaos en dien je meer structuur en regels aan te brengen. Luister je wel naar je eigen innerlijke stem of heeft juist je denken de overhand. Misschien merk je dat je anderen kunt helpen met je ervaringen en is de rol van Teacher je op het lijf geschreven.

Of mag je doormiddel van je paranormale vaardigheden zien waar een ander een zetje nodig heeft. Ga op ontdekking in het leven van een Wolf !!

Worm:
De worm is de schoonmaker van de aarde, vindt voldoening in de aarde, staat voor camouflage
En ook heeft de worm het vermogen om zich uit vervelende situaties te wringen.

Zeehond:
De zeehond staat voor bescherming tijdens veranderingen  en lucide dromen.
Het symbool zeehond staat voor beschermen voor gevaar, beweging binnen emoties
en creativiteit.

Zeepaardje:
Het schattige zeepaarsje staat voor plezier. Deze zul je uiteraard op straat niet tegenkomen, maar wel in dromen.  Het zeepaardje gebruikt de kracht van het dansen, heeft het vermogen zich staande te houden tijdens emotionele momenten en geeft regelmatig nakomelingen. Je kunt dit dus ook met vruchtbaarheid linken.

Zwaan:
De zwaan kan de kracht in zichzelf doen ontwaken, heeft de kennis van droomsymboliek.
Ook kan in de toekomst kijken, heeft de kennis van spirituele evolutie en staat de zwaan voor de ontwikkeling intuïtieve vermogens.

De zwaan is gracieus ten opzichte van anderen en staat voor bewustwording van de ware schoonheid en macht van het zelfs grootste van alle watervogels,. De Zwaan is gevoeliger worden voor emoties van je zelfs en anderen. bewust je innerlijke schoonheid zien en die van anderen, door uiterlijke schijn heen kijken. je innerlijke schoonheid naar buiten uitdragen. koude omgeving aangenamer dan warme, windrichting het noorden.
afhankelijk van de soort, kracht door stilzwijgen. zijn streek vogels toegewijde ouders, partner voor het leven, worden heel oud sommige wel 80 jaar. Ze symboliseren aldus de kracht en hoge ouderdom wat voor ons is weggelegd zijn, warneer wij de schoonheid en kracht in ons zelfs ontdekt hebben. De zwaan is het totem van het kind, dichter, mysticus en dromer. zwaan kan verschillende dimensies en werelden met elkaar verbinden.
schoonheid en leven is veranderde oerkracht, allen mogelijk effectief als je haar onder controle houdt. De zwaan kan ons inwijden in de mysteries van zang en dichtkunst, beide raken het kind en de schoonheid in ons.

Tekst ©Mireille van Rijn/©Medium Mireille 04-11-2012